Min Förlossningsberättelse med Isabell

Äntligen va? ;) 
 
Om ni minns så gick mitt vatten på natten till midsommarafton och på midsommarafton så åkte vi på undersökning men blev hemskickade igen... Om ni vill fräscha upp era minnen från flera dagar innan så trycker ni här! Om ni minns men bara vill läsa det sista inlägget innan förlossningen så läser ni här!
 
Om vi tar det från där jag slutade... 
 
Vi hade precis ätit lite midsommarmat... jag ringde Jordan som var hos bigsis och berättade hur läget var... vi tittade på lite tv(där är verkligen inget bra på tv på midsommarafton).
Jag blev rastlös för att värkarna kom lite då och då.. det var frustrerande... så jag drog med Calle och Lilo på en powerwalk! Jag ville bara ha igång magen så att de satt igång :) vi pratade lite med grannarna som firade midsommar och hejjade på mig :) sen drog vi iväg på en promenad ner om havet på ca 1 timme... jag gick så fort mellan värkarna att Calle och Lilo knappt hann med! haha.. 
 
När vi kom hem så var klockan runt 21.. Calle la sig på soffan för att få sova lite.. Jag var alldeles för pigg först för att försöka sova, så jag fixade håret och smsade med vänner som skrev peppande ord :) 
 
till sist somna jag på soffan vid 22.. Men vakna efter bara 40min av en stark värk, jag jämrade mig så att Calle oxå vakna då :) då slog det på... värkarna kom med 15-20min mellanrum... vid 00:00 ringde jag in till förlossningen men hon jag pratade med ville avvakta, hon mena på att de kunde vara långt kvar.. okej.. vi hittade "Starship troopers 3" på tv.. satt och tittade på den medan värkarna bara kom tätare och tätare... satt och skällde mellan varje värk om hur hemskt det var att behöva se den hemskt dåliga filmen medan jag hade djävulska värkar! haha.. 
 
vid 02:00 så kom värkarna 5-6min imellan... jag ringde in till förlossningen igen... men denna gången inte för att fråga dem utan jag sa att NU KOMMER JAG IN! :)  Vi drygade ändå lite... plocka undan de sista, packa det sista.. fräscha till mig och åkte för att lämna Lilo hos bigbro och babysis som var hemma i mamma och pappas hus...
 
I bilen in mot helsingborgslasarett så kom värkarna bara tätare och tätare... Smsade mamma på andra sidan jordklotet att vi var på väg in och grät en skvätt för att de inte var hemma... 
Vi pakerade bilen och då hade jag värkstormar... de var inget uppehåll... Jag försökte stapla mig ut ur bilen och mot akutingången... Calle sprang in och hämtade en rullstol till mig.. De satt några tjejer i entrén... haha kan bara tänka mig hur vi såg ut! Calle som sprang och bar handväska, förlossningsväska och kameraväska samtidigt som han kör sin tjocka flåsande fru i rullstol! haha... 
 
Vi kom fram till receptionen på akuten och hon frågar lugnt "ska ni till förlossningen?" då ville jag bara vräka ur mig "Vad f*n tror du??!!" haha... men jag bara gav ett flåsande nickande med ett leende :) vi fick ta akuthissen och jag har fortfarande värkar konstant... det plingar när vi kommer upp på avdelningen och där står en barnmorska och en undersköterska beredda att ta emot oss. De presenterar sig och tar över rullstolen och kör mig snabbt in på rum tolv? iaf samma som jag hade med Jordan :)  klockan var då 03:36 när vi kom in.
 
De nästan slänger mig upp på sängen och drar ner mina shorts och trosor för att direkt kolla hur öppen jag var.. om jag inte minns fel så var jag öppen 9cm.. 
Då lugnar värkarna ner sig och kommer med nån minut imellan... jag slappnar av och tänker att jag kommer att föda på dagen efter, jag förstår inte varför BM springer runt och fixar medan hon frågar hur jag ville föda... 
 
Eftersom vattnet hade gått så mycket tidigare så skulle jag få en spruta med nån slags medicin(?) för de skulle gå över till Isabell.. jag får en kanyl i handen.. jag uppfatta inte riktigt men hon mena på att de var i sista sekund och de antagligen inte skulle hinna över till Isabell... jag fatta fortfarande inte vad hon mena med att vi inte skulle hinna? 
 
Jag får lustgas under värkarna och vi har trevligt ;) Jag minns att jag tyckte i mitt lustgas-rus att BM var hemskt lik Eva Röse :) 
 
Just när vi pratar så kommer det en värk.. jag tar lustgasen och ska andas igenom den... men de visar sig vara en krystvärk och när vi kommer på det så är jag redan "hög" på lustgasen så jag får panik och jobbar mot kroppen.. fäktar och Calle håller om mig... Isabells hjärtljud gick ner just under den värken men de var ingen fara.. 
 
Nu tog BM och usk över helt.. de tar ifrån mig lustgasen, ger mig ena änden på ett lakan som jag har bett om att få dra i... vi väntar in nästa krystvärk, de är nu alla tankar kommer upp "Åhnej, nu kommer jag ihåg hur ont det gör".. 
Den smärtan kan man bara förstå om man har upplevt den själv... Känns som om något trycker i sönder skelett och inälvor inifrån... typ :) 
 
Jag tar krystvärken, drar allt vad jag kan i lakanet och usk i andra änden... när den är över så tar det inte lång tid förrän nästa kommer! just när den kommer så säger BM "Två till så är bebisen ute". Jag tänkte direkt "Två?! åååååh nej den ska ut NUU!" så jag tar i allt vad jag kan och då kom Isabell ut!  just när Isabell lyfts över till mig så ser jag att det är en flicka och tänker "Pappa hade rätt :)" 
03:59 är hon född, vi kom in till förlossningen 03:36... Jag fatta inte att de skulle gå så snabbt, men tur att BM gjorde de så hon var hos oss hela tiden... men tänk om vi hade tagit längre tid på oss hemma! då hade jag kanske fött henne i bilen! :S
 
Direkt efter så ska moderkakan ut, den fick jag lustgas till... de städar upp och Calle fotar.. sen kom de med brickan med mackorna och champangeglasen med juicen :) Då går solen upp över Helsingborg :)
 
Dagarna efter på BB var lite jobbiga, Isabell kunde inte hålla tempen... de sa att de var pga "medicinen" jag skulle hunnit få på förlossningen... Men hon var stark och efter någon dag så hade det rättat till sig...
 
Älskade älskade... rynkig och gapig :) <3
 
Hoppas ni har orkat läsa min berättelse från en av de största dagarna i mitt liv :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Tack för kommentaren!